„Eesti jätkab diplomaatilisi jõupingutusi, eriti märtsis toimuval ELi tippkohtumisel, et arutada liidu edasist laienemist, sest see annab suuna kogu Lääne-Balkani piirkonnale. Meie peaminister ja valitsus teevad selle piirkonna jaoks positiivsete tulemuste saavutamise nimel kõvasti tööd,“ ütles Eesti riigipea. Eesti on ka valmis jagama oma reformikogemusi Montenegroga, eriti sellistes kriitilistes valdkondades nagu õigusriik, demokraatlike institutsioonide ülesehitamine ja digiareng, sõnas president Kaljulaid.

Lisaks keskenduti arutelul küberturvalisusele ja räägiti ka Montenegro peatsest liitumisest NATO küberkaitsekoostöö oivakeskusega. „Kuid meie küberkoostöö ei piirdu ainult tippkeskusega. Eesti ettevõtetel CybExer ja DefSecIntel on konkreetsed ettepanekud Montenegro võimete arendamiseks rohujuuretasandil,“ selgitas president Kaljulaid. Eesti riigipea tänas ka Montenegro presidenti riigi panuse eest NATO lahingugruppi Lätis, mis aitab kaasa meie piirkonna turvalisusele.

Montenegro president Milo Djukanović on täna Eestis ühepäevasel ametlikul visiidil, mille käigus kohtus peaministri Jüri Ratasega ning külastas NATO Küberkaitsekoostöö Keskust, e-Eesti Esitluskeskust ja E-riigi Akadeemiat.