Harjumaal Vikipalu lähistel puhkes eelmisel pühapäeval suur metsatulekahju. Päästeameti sõnul on see viimase 10 aasta suurim metsatulekahju Eestis.

Täna külastasid tulekahju kustutamistöid Kersti Kaljulaid üheskoos siseministri Andres Anveltiga. President Kaljulaid teatas Facebooki lehel, et lahtise leegiga mets enam kuskil ei põlenud, kuid turbapinnase all võib tuli veel kaua hõõguda.

Kõige parem meel selle muidu kurva sündmuse puhul oli presidendil aga kutseliste päästjate professionaalsuse ja suure hulga vabatahtlike üle, kelleta poleks see tulekahju kustutatud saanud.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul on olukord Vikipalus praegu stabiilne. "Seis on sama, tegeletakse tulekollete kustutamisega ja hullemaks ei ole olukord läinud," ütles ta. Ta lisas, et tuld on kustutama tulnud ligi 50 vabatahtlikku ja kella viiest pidi ka abistajaid juurde tulema.

Pressiesindaja sõnul ei tea millist ilma oodata, kuid loodetakse padukat ning, et järgmise nädalaga saab tuli kustutatud.

Juhised: Aegviidu Euro Oilist natuke edasi tuleb pööre paremale Nõmme teele (on ka lintidega tähistatud). Sealt sõita tee lõpuni ja siis paremale, kust on näha parkla ja staabibuss.