Riigipea kohtub ka Viljandimaa omavalitsusjuhtidega, teatas presidendi kantselei avalike suhete osakond.

Eile kahepäevast ringsõitu Viljandimaal alustanud president Ilves külastas ettevõtteid Viljandi Aken ja Uks, Kolga-Jaani vallas juurviljatootmisega tegelevat osaühingut Koorti Kartul ning Võhmas asuvat küünlavabrikut Eesti Valgus.

Ilves nentis, et kõigil kohtumistel tuli selgelt esile ettevõtjate mure kvalifitseeritud töötajate puuduse pärast praktiliselt kõikides valdkondades.

“Küll aga tahaksin siinkohal kiita külastatud ettevõtteid, kes on suutnud konkurentsis püsida just tänu erisuse säilitamisele ja jäänud lojaalseks oma strateegilistele turgudele. Eritoodete kvaliteetne ja kiire valmistamine on selgelt meie eelis ja võimalus, mida tuleb kasutada,” lisas riigipea.

Külastades Olustvere Maamajanduskooli sõnas president Ilves, et see on hea näide ettevõtete ja haridusasutuse koostööst, kus kooli toiduainete tehnoloogialaborid pakuvad väikeettevõtjatele võimalusi tootearenduseks ja katsepartiide tootmiseks.

Viisiidi raames tutvustati president Ilvesele ka Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna õppekavasid ja olulisemaid projekte ning endisaegse Heimtali ringtalli müüridele ehitatud Raudna Põhikooli õpperuume ja spordikompleksi.