Eesti riigipea avaldas heameelt, et Baltika kvartali endises vabrikuhoones tegutsev loomeinkubaator on otsekui taganttõukaja paljudele alustavatele ettevõtjatele, et jõudsalt areneda ja kasvada, vahendas presidendi kantselei.

„Alustavale ettevõtjale on oluline saada nii juriidilist, majanduslikku kui ka kommunikatsioonialast abi kontaktvõrgustiku loomisel, et turustada oma toodangut ning laieneda välisriikidesse. See on oluline ka Eestile, sest välisturgudel edukalt tegutsevad ettevõtjad on meie ekspordihoovaks ja kujundavad Eesti riigi positiivset kuvandit,” ütles president Ilves.

Ilves tunnustas Tallinna loomeinkubaatorit, mis sai globaalsel Best Science Based Incubator 2010 konkursil enam kui 50 osaleja seas II koha. “See näitab, et me suudame siduda ettevõtlikkust loovusega,” nentis president.

President Ilves ja Evelin Ilves külastasid ka Baltika Gruppi ning kohtusid ettevõtte juhi Meelis Milderiga, kes tutvustas presidendipaarile Baltimaade suurimat moe- ja rõivatööstusettevõtet.

President Ilvese kohtumisel loomeettevõtete esindajatega osalesid Joel Volkov reklaamibüroost Der Tank, Lauri Illisson Okiast, Urmas Lilleorg Divisjonist, Erki Peegel Peegel&Partneritest, Meelis Milder Baltika Grupist ning Ville Jehe Teenusmajanduse Kojast.

Eesti riigipea rõhutas ettevõtjate ja meedia rolli loomemajanduse kontseptsiooni selgitamisel avalikkusele. „On väga oluline, et meie oma inimesed saaksid aru, mis see on ja miks see on oluline,“ märkis Ilves.

President Ilvesele tutvustati ka Teenusmajanduse Koda, kui uut ettevõtlusorganisatsiooni, mis koondab Eestis teenus- ja teabemajandussektoris tegutsevaid aktiivseid ettevõtteid. Ilvese sõnul on ta korduvalt rõhutanud sellise organisatsiooni vajalikkust, mis toetaks siinse teenus- ja teabemajandussektori arengut ning aitaks tõsta meie ettevõtete rahvusvahelist konkurentsivõimet.