Ida politseiprefektuuri pressiesindaja ütles Delfile, et viis inimest toimetati Jõhvi politseijaoskonda nende isikute tuvastamiseks. "Nende suhtes alustatakse väärteomenetlust," märkis pressiesindaja, kelle sõnul ei saa enne isikute tuvastamist kinnipeetute nimesid öelda.

Ürituse ümber tiirles ka Eesti-vastaste artiklitega kuulsust kogunud Johan Bäckman ja aprillinelikusse kuuluv Dmitri Linter, keda politsei territooriumile ei lubanud. Bäckman andis mitmele meediakanalile intervjuusid ja kurtis selle üle, et teda üritusele ei lastud.

"Me jõudsime Grenaderi mäel olla umbes 20 minutit. Me olime triibulistes vangiriietes ja kandsime Klooga natsilaagri pilte ning eestikeelseid silte, kus meenutati koonduslaagri õudusi," rääkis Interfaxile Öise vahtkonna liige Maksim Reva.

"Pärast seda võttis meid politsei kinni ja viis Jõhvi politseiosakonda," lisas Reva, kelle sõnul kuulas politsei neid ükshavaal üle ja uuris, miks nad registreerimata piketi korraldasid.

Sinimägedes tähistati täna Teise maailmasõja aegsete kaitselahingute 65. aastapäeva, mille puhul toimus kohapeal tavapärasest pidulikum tseremoonia, kus osales ligikaudu pooltuhat inimest.