Suurem osa käimasolevast ja kavandatavast koostööst puudutab IT-valdkonda. Üheks mahukamaks teemaks on küberkriminalistika – digitaalsete tõendite avastamine ja fikseerimine. Selles vallas on juba läbi viidud mitmeid koolitusi politseinikele. 2014. aastal avatakse TTÜ-s küberkriminalistika-alane magistriõpe, teatas ülikool.

Olulisteks koostöökohtadeks on ka konfidentsiaalsus andmete hajustöötlemine, tehnoloogiad suurte andmehulkade haldamisel ning isikuandmete kaitse.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher märkis, et olukorras, kus kuritegevus on muutumas üha valgekraelisemaks ning kolimas aina kiiremini tänavalt internetti, on avaliku sektori kohuseks käia ajaga kaasas. „Eestis tehakse väga head teadust, meie kõigi huvi on rakendada seda võimalikult palju, et meie otsused oleksid võimalikult nutikad ning inimestel oleks seeläbi Eestis turvalisem elada,“ sõnas Vaher.

TTÜ rektori Andres Keevalliku sõnul omavad lepingupooled potentsiaali, mille rakendamine koostöös aitab kaasa mõlemapoolsele arengule. "PPA vajab reeglina innovatiivseid ja töökindlaid lahendusi, kõrgetasemelisi ekspertiise, mis on tingitud ka kurjategijate kasvavast kompetentsusest," lisas Keevallik.

Tehnikaülikool teeb PPA-ga koostööd ka mereseire tehnoloogiate, materjalitehnoloogia, liiklusohutuse jt valdkondades.