Kohtumisel arutati riigikogu kantselei teatel Läänemerega seotud küsimusi, samuti rahvusvahelise olukorra aktuaalseid teemasid ja julgeoleku kindlustamist maailma erinevates regioonides.

Soini märkis, et Läänemere kaitsmine ja kasutamine on ka Soomele oluline nii majandusliku tegevuse, keskkonnakaitse kui ka julgeoleku kindlustamise aspektist. Ta avaldas heameelt, et Balti riigid on tegemas tihedat koostööd just keskkonnakaitse alal. Soini pidas oluliseks ka institutsionaalse koostöö parandamist Balti regioonis.

Väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Eesti ja Soome vahel viljakas koostöö erinevatel aladel, näiteks Läänemere strateegia elluviimisel. „Peaksime üheskoos tegutsema Läänemere kaitsmisega seotud probleemide lahendamise nimel. Samas peaksime keskenduma mere kasutamise tulevikuväljavaatele,“ toonitas Mihkelson.

Rahvusvahelise olukorra käsitlemisel olid kõne all Afganistaniga seotud küsimused, Iisraeli ja Palestiina suhted, samuti Balti regiooni julgeoleku kindlustamise probleemid ning suhted Venemaa ja Aasia riikidega.

Komisjonide järgmine ühisistung toimub tuleval aastal Soomes.