Linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas oma kõnes, et uut hoonet on oodatud kaua ja jutud kolimisest ulatuvad pea kümne aasta taha. „Kohvrid võinuks olla pakitud juba aastaid tagasi, sest juttu on olnud nii uue hoone ehitamisest, mujale kolimisest kui ka vana maja rekonstrueerimisest. Täna aga tagasi vaadates usun, et tehtud on õigeid otsuseid ja oleme jõudnud koju,“ rääkis Mölder.

Tallinn sai Kloostri tee 6 hoone endale vahetustehinguga, mille käigus tegi eraettevõtja hoone korda ja sisustas vastavalt linnaosavalitsuse vajadustele. Vastu andis linn Merivälja tee 24 hoone. Rahalisi kohustusi linnal seoses vahetustehinguga ei olnud.

Linnaosavalitsus on kolimisplaane pidanud aastaid, sest olümpiamängudeks ehitatud hoone Merivälja teel on nii seest kui väljast kehvas seisus ning vajanuks suuri investeeringuid. Maja laguneb, haldushoone küttesüsteemid on amortiseerunud, hoone ei vasta päästeameti nõuetele, puudusid ventilatsioon, kaldteed ning võimalus need rajada trepi järsu kalde tõttu. 2007. aastal plaaniti täiesti uus haldushoone ehitada, kuid kõrge ehitushinna tõttu sellest loobuti. 2014. aastal võttis Tallinna Linnavolikogu vastu otsuse, et uueks haldushooneks saab Kloostri tee 6. Vana haldushoone renoveerib uus omanik äripindadeks.