Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder selgitas Delfile, et eile Tallinna linnavalitsuse istungil vastu võetud eelnõus on kirjas, et Kloostri tee 6 hoone ehitusmaksumus on Eelarvestusgrupp OÜ eksperthinnangu järgi 1,57 miljonit eurot.

Vahetuslepinguga rekonstrueerib OÜ Rootsi Mööbel Investeeringud omal kulul Kloostri tee 6 hoone, sisustab büroopinnad ja varustab kontorimööbliga vähemalt 28 töökohta. Linnaosa aga annab ära praeguse haldushoone, mis asub aadressil Merivälja tee 24.

"Tallinna linn ega Pirita Linnaosa valitsus OÜ-le Rootsi Mööbel investeeringud ei kompenseeri. Ei projekteerimis- ega ehitamiskulusid, samuti büroopindade sisustamist ega kontorimööblit. Merivälja tee hoone annab linn selle ära seisukorras, nagu see vahetamise hetkel on ning vahetus toimub alles siis, kui teine osapool on Kloostri tee 6 hoone osas tingimused täitnud," rääkis Mölder.

Tallinna linnavalitsus võttis eile vastu otsuse saata volikokku eelnõu, mille kohaselt saab Pirita Linnaosa Valitsuse uueks asukohaks Kloostri tee 6 asuv hoone.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder selgitas, et linnaosavalitsus on kolimisplaane pidanud alates 2007. aastast, mil oldi lähedal uue hoone ehitamisele, kuid millest majanduslikel põhjustel loobuti.

2012. aastal moodustati linna erinevate struktuuriüksuste esindajatest komisjon, et selgitada välja sobiv asukoht Pirita haldushoonele.

Parimaks lahenduseks leiti vahetamisvõimalus Kloostri tee 6 asuva hoonega juhul, kui hoone omanik kohustub vahetuse korral oma kuludega renoveerima hoone linnaosavalitsuse vajadustele vastavaks. "Tänase otsusega oleme jõudnud selleni, et vahetuse korral saaks Pirita keskuses paiknevad kaks amortiseerunud hoonet renoveeritud ja esindusliku välimuse," ütles Mölder.

Kloostri tee 6 omanikuga kooskõlastatud eelnõu otsuses on kirjas, et omanik kohustub vahetuse korral oma kuludega renoveerima hoone linnaosavalitsuse vajadustele vastavaks. Linnaosavalitsus vahetuse käigus kulusid kandma ei pea.

Eelmisel aastal kirjutas Päevaleht, et Kloostri tee 6 maja ümber käiva tralliga kaudselt seotud Pirita linnaosavalitsus, kellest saaks seal Rootsi Mööblile tulus rentnik, võib ootamisest loobuda ja valida hoopis teise asukoha. Üürnik süüdistas toona maja omanikku terroriseerimises, omanik aga üürnikku väljapressimises.

Lembit Sootsi ehitatud tuntud restoranihoones on läbi aastate tegutsenud mitu söögikohta ja viimased 16 aastat ka ilusalong Rendez-Vous, mille omanik on Pille Raid. Raidi sõnul pidi ta sealt välja kolima sellepärast, et hoone ära ostnud firma suitsetas ta sealt elektri- ja veekatkestustega välja, et teha ruumi linnaosavalitsuse sissekolimiseks.