Pirita halduskogu liige Kaupo Nõlvak imestas, kuidas sinna kortermaja ehitada saab. Tal pole siiani selgust, milliste lubadega seal üldse ehitatakse.

Nõlvak kuulis ehitamisest alles siis, kui Kose inimesed helistasid talle ja kurtsid, et alanud on ehitustööd. Tema sõnul on kohaliku rahva kindel seisukoht, et seal võivad olla eramud, aga mitte korterelamud.

Samal kohal asus varem muinsuskaitse all olnud Ajakirjanike Kodu, mille Ajakirjanike Liit müüs ärimees Gennadi Everile, kes hiljem maha lasti. 19. sajandil ehitatud uhke villa põles 2008. aastal maha ja lammutati, sest päästa polnud enam midagi.

Pirita linnaosavalitsus kommenteeris, et Kosemetsa teele on lubatud ehitada kolm kahekorruselist kuni kuue korteriga kortermaja ning üks kahekorruseline üksikelamu. Detailplaneering on kooskõlas Pirita üldplaneeringuga.

"Rõhutan, et arendus ei ole Pirita jõeoru maastikukaitse alal, Pirita jõe ehituskeeluvööndis ega piiranguvööndis. Seal, kuhu majad ehitatakse, oli ka enne äri- ja elamumaa ning koht, kus oli haljasala, jääb ka praegu haljasalaks," teatas linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Andre Hanimägi.

Menetluses on detailplaneering olnud ligi 10 aastat. Detailplaneeringu algatamise otsus tehti 2003. aastal. 2002. aastal kooskõlastas toonane halduskogu detailplaneeringu lähteülesande. Detailplaneering kehtestati 28. juunil 2012 ning avalikustamised toimusid 2010 ja 2011 aastal. Detailplaneeringu avalikustamisel vastuväiteid planeeringule ei olnud. Enne detailplaneeringu kehtestamist andsid sellele kooskõlastuse nii muinsuskaitseamet, kultuuriväärtuste amet, keskkonnaministeerium kui ka muidugi teised vajalikud instantsid.

Detailplaneeringu joonisega ja seletuskirjaga on olnud ja on ka praegu kõigil võimalik tutvuda Tallinna planeeringute registris. Ehitisregister on samuti kõigile tutvumiseks ning ehituslubade olemasolu on sealt võimalik kontrollida.