Kui Delfi fotograaf kell 14 kohale jõudis, rullus tema ees tunni aja jooksul Viru tänaval lahti lihtsamatest lihtsaim “jokk” skeem. Viru tänava alguses seisavad paremal pool lubatud taksod — Tulika jne. Vasakul aga on keelumärk, mis keelab taksodel peatuda ja ka parkida. Sellest hoolimata näevad linnakodanikud seal igapäevaselt seismas kollaseid Tallinn taksosid, mis väliskujunduselt üsna sarnased Tallink taksoga.

Skeem seisneb selles, et taksopiraadid eemaldavad enne seismajäämist katuselt plafooni kirjaga “takso”, katusele jääb vaid tekst “taxi”. Heauskliku turistist kliendi saabudes lendab aga plafoon tagasi katusele ja reis võib alata.

Samas seisvate korralike taksode juhid ei ole toimuvaga sugugi rahul. Üks neist selgitas Delfile, et mupole tehti asi hiljuti üsna üheselt selgeks. “Katus tuli ja selgitas neile asjad vägagi lihtsalt ära. Kui segate, anname tappa, oli katuse sõnum muponautidele,” seletas eakas taksojuht.

Tunni jooksul võis näha ühte sama skeemi korduvalt. Kollane plafoon lendab kord katusele, kord katuselt maha. Korraks küll möödub sinist vilkurit kandev pirukamasin, aga see ei tee nägemagi, et juhuslikult plafooni katusele unustanud kollane taksomees ta kõrval keelatud piirkonnas seisab.

Kui linnakodanik kell 14.13 mupole teatas, et kollased taksod keelatud alas seisavad, lubas mupo taksokontrollile info edasi anda.

Kuni Delfi fotograafi lahkumiseni kell 15.20 ei õnnestunud näha ühtegi mupo rohelist ega ka muud värvi masinat. Äri aga jätkus. Lisaks eelpoolmainitud kavalusele on teised taksomehed veelgi kavalamad ja seisavad otse Viru tänava alguses peatumise keelumärgi ees, justkui ootamas ja teised seisavad Tulika meeste ees, ninapidi vastu välikohvikut.