Kella 11 oli päästeameti maja juurde kogunenud üle saja tulekustutiga varustatud kutselise päästja, kes kandsid loosungeid "Päästjale streigiõigus!", "Päästeametile tasustamata töötunnid", "Päästeamet - säästuamet, kaua veel?

Päästjate sõnul nõuavad nad piketiga palgasüsteemi ümberkorraldamist. Päästjad on seisukohal, et praegune töökorraldus, kus graafikujärgselt töökohal viibitud kahte tundi käsitletakse tööaja sisese vaheajana ilma, et sellel ajal oleks lubatud töökohalt lahkuda ning et need kaks tundi on tasustatud vaid üheksakroonise tunnitasuga, on ilmses vastuolus kehtiva seadusandlusega.

Delfi reporter küsis ühelt kohale tulnud protestijalt, kas päästjad loodavad, et piketiga ka midagi muutub? "Kui me ei loodaks, siis me ei tuleks siia. See on nagu maja kustutamisega - kui me kohe alguses arvaksime, et nagunii põleb maha, siis me ei läheks ju kustutama," selgitas üks piketeerijatest Delfile.

Meeleavalduse eesmärgiks on nõuda töökohal viibitud kõikide tundide tööaja hulka arvamist ning 24-tunnise valvekorra tasustamist täies ulatuses, üldist tunnitasu alandamata. Veel nõuavad päästjad seaduslikku streigiõigust, mis praegu neil puudub. Piketile on toetust avaldanud arstide liit ja transporditöötajad.