Laulu- ja tantsupeotuli saabus Tallinnasse täna kell 22.30, olles läbinud üle 900 kilomeetri pikkuse teekonna läbi Eesti, teatas Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutus. Kuni laulupeo rongkäiguni jääb tuli jahtali "Ruhnu Karu" pardale, kus selle eest kantakse ööpäevaringselt valvet. Vaata videost, kuidas tõrvikud tulega turvaliselt pardale viidi.

Vaata ülejäänud pilte SIIT.

Laulu- ja tantsupeotuli liikus tänavu esmakordselt Tallinnasse mööda veeteid, kasutades selleks ajaloolisi puulaevu ja läbides oma teekonnal kaheksat maakonda. „Laulu- ja tantsupeotuli ühendas oma teekonnal sõna otseses mõttes suure osa Eestist, sest kolme nädala jooksul mööda siseveekogusid ja merd liikunud tule teekonda jälgides sai peost osa juba väga suur osa Eestist,” rääkis Maatee.

25. laulu- ja 18. tantsupidu „ÜhesHingamine“ toimub 2.-5. juulil Tallinnas. Peo juhatas täna sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnevad kolm tantsupeo etendust „Meri“ ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.

Kokku osaleb suvisel laulupeol 864 koori ja orkestrit 26430 laulja ja pillimängijaga ning 534 tantsu- ja võimlemisrühma kokku 7460 tantsijaga ning võimlejaga. Lisaks osaleb 41 väliskollektiivi 1340 lauljaga.

ÜhesHingamise kava

Neljapäev, 2.juuli

Kell 15 PILLIPIDU Raekoja platsil

Kell 22.30 TuleTulemine Admiraliteedi basseinis, LAULU- JA TANTSUPEO AVAMINE

Reede, 3.juuli

Kell 19 TANTSUPEO I ETENDUS Kalevi staadionil

Laupäev, 4.juuli

Kell 11 TANTSUPEO II ETENDUS Kalevi staadionil

Kell 14 LAULU- JA TANTSUPEO RONGKÄIK

Kell 19 LAULUPEO I KONTSERT Lauluväljakul

Pühapäev, 5.juuli

Kell 11 TANTSUPEO III ETENDUS Kalevi staadionil

Kell 14 LAULUPEO II KONTSERT Lauluväljakul

ÜhesHingamise ajaveeb
http://yheshingamine.blogspot.com
http://www.twitter.com/eestipidu