Endisele kolleegile olid tulnud austust avaldama riigikogu liikmed eesotsas riigikogu esimehe Ene Ergmaga. Ergma meenutas oma järelehüüdes Peeter Kreitzbergi kui kauaaegset ja head kolleegi, kes ühe innukama Eesti hariduselu edendajana tegeles selle temaatikaga läbi aastakümnete mitte ainult targa ja erudeeritud teadlasena, vaid ka poliitikuna - kultuuri- ja haridusministrina, hiljem riigikogu aseesimehe ning kultuurikomisjoni esimehena. Peeter Kreitzberg jääb poliitikutele eeskujuks pikkadeks aastateks.


Peeter Kreitzberg sängitati mulda Metsakalmistul. Lahkunu mälestuseks oli Toompea lossi hoonel lehviv Eesti lipp heisatud leinalipuna.

Hiinas neljaliikmelises riigikogu delegatsioonis visiidil viibinud endine kultuuri- ja haridusminister ning presidendikandidaat Peeter Kreitzberg leiti eelmisel nädalal surnuna tema Pekingi hotellitoast.

Kreitzberg sündis 14. detsembril 1948 Pärnus. Ta oli Tiit Vähi teises valitsuses kultuuri- ja haridusminister 1995. aastal. Ta kuulus 1999. aastast riigikogusse, olles riigikogu aseesimees aastatel 2001–2003 ja 2003–2005.

Kreitzberg kuulus aastatel 1994–2004 Keskerakonda, alates 2005. aastast kuulus ta Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Aastal 2001 kandideeris Keskerakonna kandidaadina presidendiks ja jõudis koos kolme kandidaadiga ka valimiskogusse, kus kaotas Arnold Rüütlile.

Teda on autasustatud Riigivapi III klassi teenetemärgiga 2003. aastal, Portugali Vabariigi Prints Dom Henrique Ordeni suurohvitseriristiga ja Prantsuse Vabariigi Teeneteordeni suurohvitseriristiga 2001. aastal.