Rõivas ja Hanso tutvusid Kevadtormil 2. jalaväebrigaadi ning selle juhtimispunktiga ning külastasid Scoutspataljoni ja liitlaste positsioone. Rõivase sõnul on kahe tugeva ja professionaalselt tegutseva jalaväebrigaadi olemasolu märk kaitseväe arengust. "Lisaks kinnitab Javelin tankitõrjesüsteemi esmakordne jõudmine kaitseväelaste relvastusse sellekevadistel õppusel, et Kaitseväe võitlusvõime tõstmiseks tehtud olulised investeeringud kannavad vilja," ütles Rõivas.

Peaminister kinnitas, et ajateenistusel põhinev süsteem tervikuna toimib ja on ennast igati õigustanud. “Läbi ajateenistuse saame ette valmistada vajaliku arvu reservüksuseid iseseisva kaitsevõime tagamiseks,” ütles Rõivas ning lisas, et oleme mitme aasta õppustega saanud kinnituse, et see reservarmee on ka reaalselt mobiliseeritav ja võitlusvõimeline.

Eesti riigi kaitsmine on auasi ja sellesse annavad oma panuse kõik ajateenijad. Teeb rõõmu, et ka näiteks Norrast on üks seal elav ja töötav Eesti mees just Kevadtormil osalemiseks kohale sõitnud,” lisas Rõivas.

Et NATO kollektiivkaitse käivituks kriisiolukorras sujuvalt, on Rõivase sõnul veel vajalik, et meie siseriiklikesse õppustesse on kaasatud ka liitlased. “Hea, et sakslased ja hollandlased ja kanadalased saavad tunda igat Eesti mätast,” ütles Rõivas. Kokku võtab tänavusest Kevadtormist osa kümme riiki.