Esimesena asus läbirääkimiste laua taha Reformierakonna delegatsioon tänase Pärnu sotsiaal- haridus- ja kultuurivaldkonna abilinnapea Jane Metsa juhtimisel. Läbirääkimistel osalesid Reformierakonna poolt veel Taimi Vilgas (Pärnu Vee finantsjuht) ja Jüri Lebedev (LL Merge Grupi juhatuse liige).

Toomas Kivimäe valimisliidu poolt olid tänasel maavanemal kaasas veel Romek Kosenkranius (kaubanduskeskuse Port Artur juhtaja) ja Cardo Remmel.

Reformierakonna juhtfiguur Jane Mets kinnitas Delfile, et kuna reformierakondlaste loomus on optimistlik, siis läheb ta ka läbirääkimistele positiivsete ootustega. “Läbirääkimised on alles algusjärgus, seega täpsemaid kokkuleppeid ei tehtud. Räägiti üldistest linna juhtimise põhimõtetest ja need suuresti kattuvad. Järgmine koalitsioonikokkusaamine toimub ülehomme,” selgitas Mets.

Toomas Kivimägi kinnitas Delfile, et 99-protsendise tõenäosusega saab Reformierakonnast ka koalitsioonipartner.

Varasemalt on Kivimägi kinnitanud ka, et ilma IRL-ita ta Pärnu tulevast võimukoalitsiooni ei näe ja soojad sõnad on tal varuks ka sotsiaaldemokraatide kohta.

Kell 13 algasidd läbirääkimised IRL-iga.

IRLi esindaja Annely Akkermann ütles Delfile läbirääkimisi kommenteerides, et valitsemispõhimõtted Kivimägi valimisliiduga kattuvad.

Kella 15 ajal on Kivimägi valimisliidul kavas kohtumine sotsidega.

Kivimäe valimisliit sai Pärnu volikogus 14 kohta, reformierakondlased viis kohta, IRL neli ja sotsid kaks kohta. Tõenäoliselt jääb ainukesena opositsiooni Keskerakond, kes sai volikogus kaheksa kohta.