Lastepargi juures lükati peamiselt lehti kokku ja värviti atraktsioone. Käe panid külge ka atraktsioonide tarbijad ehk lapsed ise.

“Kuuri parandanud noorhärrad kutsusid kolmandat, mööda tänavat jalutanud sõpra appi. Viimane pomises, et pole tuju, viskas bravuurikalt suitsu maha ja jalutas oma teed, näost kumamas volbriöine pohmell,” rääkis talgutel osalenud Delfi reporter.

Töörütmi hoidmiseks mängis õues plaadimängija, kus huvitaval kombel kostsid pisut wagnerlikud tuubahelid.

Paralepa metsa vahelt ei leidnud esimese pilguga ühtegi talgulist, kuid Fra Marest öeldi, et metsas on siiski liikumist nähtud ja nende maja ette on mõned talgulised oma rattad jätnud.

Pika otsimise peale leidus ühe radade ristumiskoha ja metsa sisese parkla juures musta kilekotiga mees, kes osutus Lääne maavanem Neeme Suureks.

Maavanema sõnul on Paralepa metsa needuseks linna lähedus. Haapsalust tullakse prügikoormaga metsa keskel asuvasse parklasse ja nauditakse oma süüdimatust. Lisaks veel matslikud suvitajad, kelle käed ei jaksa tühje jäätise-, šokolaadi-, hamburgeri jne. pabereid prügikastini tassida.

Maavanemale tuli metsast tasapisi abilisi juurde, kes suuremalt jaolt osutusid Lääne maavalitsuse töötajateks. “Kahjuks pole ka maakohad pahedest priid,” ütles maavanem ja tõstis maast kasutatud süstla.