Streigi asemel algas umbes kell 12.20 Reinbergi ja siseminister Pomerantsi ühine pressikonverents, millel teatati näljastreigi edasilükkamisest. “Vahetasime omavahel mõtteid ja olen saanud uut informatsiooni,” rääkis Reinberg ja kinnitas, et näljastreik lükkub vähemalt 24 tundi edasi ja samuti on võimalus, et jääb üldse ära.

Streikiva Türi päästja sõnul on tal kõigepealt vaja ministriga arutatust rääkida oma kaaslastega, enne ei saa otsuseid vastu võtta. Ka minister Pomerants rõhutas, et läbirääkimisi peetakse päästjatega tervikuna, mitte ühe inimesega.

Reinberg oli arvestanud, et streik kestab kuni 9. detsembrini, selle ajani oli tal võetud puhkus. “Käin kindlasti loomaaias ja kohvikus,” vastas ta küsimusele, mis nüüd selle ajaga ette võtab.

Reinbergi kinnitusel soovib ta streigiga mõjutada poliitikuid leidma järgmise aasta eelarves päästeametile lisaks senikavandatule ligi 23 miljonit krooni vältimaks 90 päästja koondamist.

Pomerants rõhutas, et vastandumine lükkab lahendust edasi ja tõi näiteks hiljuti meelt avaldanud õed ja põllumehed: “See ei tekita lahendust, vaid pigem protesti.”