Täna hommikul kell 5.34 sai Rakvere päästekomando põhiauto väljakutse liiklusavariile, mis oli juhtunud Rakvere-Haljala maantee kolmandal kilomeetril, Tõrremäe külas.

Rakvere-Haljala teel, Grossi esindushoone juures Päides juhtus liiklusõnnetus, kui väljakutsele reageerinud päästeameti auto sõitis libeduse tõttu teelt välja. Avarii tagajärgi tunnistanud Delfi lugeja teatas, et kõigepealt oli näha küljele vajunud Grossi poodide varustusauto lisatreilerit, pisut eemal katusele rullunud päästeameti autot. Delfi lugeja väitel oligi päästeameti brigaad tulnud libeduse tõttu teelt välja sõitnud veoautojuhti aitama, kuid sattus ka ise libedate teeolude tõttu täbarasse olukorda.

Avariis said viga kõik neli kabiinis olnud päästjat ning nad toimetati haiglasse. Kaks päästjat viis kiirabi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ja kaks päästjat viidi Rakvere haiglasse. Delfi andmetel said kaks päästjat tõsiselt viga, see selgitaks asjaolu, et osa brigaadist viidi Tallinna haiglasse.

Praeguseks on üks päästja saanud kodusele ravile ja kolm viibivad endiselt haiglas.

Uus valvevahetus asus Rakvere päästekomandos teenistusse reservautoga.

Liiklus on ümber suunatud Paatna-Vetsi tee kaudu. Politsei palub liiklejatel kohapeal järgida politseinike juhiseid.

Maanteeameti ida teehoiu osakonna juhataja Anti Palmi selgitas, et nii selle kui kõigi teiste liiklusõnnetuste puhul vaatab amet alati üle, kas tee oli nõuetekohaselt hooldatud ning mis tegurid võisid teeolusid mõjutada.

"Rakvere–Haljala maanteele on kehtestatud talvine seisunditase 3+, mis tähendab, et hooldaja peab tegema libedusetõrjet kahe tunni jooksul pärast libeduse tekkimist. Lääne-Virumaal on seisunditasemega 3+ teid 133,7 kilomeetrit," ütles Palmi.

Lääne-Virumaal hooldab teid aktsiaselts Eesti Teed. Selleks et kahe tunni nõuet täita, jälgib hooldaja pidevalt ilmaprognoose ja teeilmajaamade andmeid. "Õnnetuspaigale lähimad teeilmajaamad on Viitnal ja Sõmerul ning nende andmed näitavad, et möödunud ööl oli temperatuur plusspoolel ja jäätumist ei esinenud. Samas sündmuskohal käies nägin, et hommikul kella 7 paiku oli soojakraadidest olenemata siiski must jää ligikaudu 100-150 meetri pikkusel lõigul," selgitas Palmi.

Seega oli tegu ootamatu libedusega, mida hooldajal ei olnud võimalik ennetada.

Ülejäänud Rakvere–Haljala maanteel ja Rakvere ringteel hommikul libedust ei esinenud ning sõiduolud olid normaalsed.

Maanteeametile ei tulnud ka maanteeinfo telefoni 1510 kaudu ühtegi teadet libeduse kohta Lääne-Virumaal.