"On rõõm olla tagasi õhutõrjepataljoni professionaalse meeskonna juures. Asun pataljoni juhtima põneval ajal, mil lisaks pataljoni peamisele ülesandele, reservüksuste tootmisele, on võimalus teha tihedat koostööd liitlasüksustega," ütles major Tanel Lelov.

Major Lelov alustas teenistust kaitseväes 1999. aastal Pärnu Üksik-jalaväepataljoni ajateenijana. Pärast kõrgema sõjakooli põhikursuse lõpetamist 2003. aastal teenis ta õhutõrjedivisjonis ning hiljem õhutõrjepataljonis rühma- ja patareiülema ning pataljoni staabiülemana.

Enne õhutõrjepataljoni ülema teenistuskohale asumist teenis major Lelov kaitseväe peastaabi ülema käsundusohvitserina. Major Lelov on osalenud sõjalisel välismissioonil Afganistanis ning teda on autasustatud Kaitseväe teeneteristiga eeskujuliku teenistuse eest ning Maaväe ohvitseri hõberistiga.

Kolonelleitnant Priit Pikner jätkab teenistust vanemstaabiohvitserina Ühendkuningriigis ühendekspeditsiooniväe staabis.

Õhutõrjepataljon asub Tapal ning kuulub kaitseväe suurima manööverüksuse 1. jalaväebrigaadi koosseisu. Pataljoni ülesandeks on vastase õhuründevahendite, seahulgas lennukite, kopterite ja mehitamata lennuvahendite tõrjumine ja hävitamine.