"Eesti õed on juba 90 aastat organisatsioonina tegutsenud ning pühendunud põhitöö välisel ajal õendusvaldkonna edendamisele ja kutsealaste oskuste arendamisele. See, et õed peavad enesestmõistetavaks tervishoiupoliitikas kaasarääkimist ning osalevad elanikkonna nõustamisel ka tööst vabal ajal, ei ole õdede liidu viimaste aastate algatus, vaid see on väga pikaajalise traditsiooni tulemus," ütles Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik.

Eesti Õdede Ühing loodi 1923. aastal eesmärgiga edendada õdede kutseoskusi ning kujundada välja professionaalne õeskond. Eesti Õdede Liitu kuulub mitu auliiget, kes on olnud Eesti Õdede Ühingu asutaja, õde Anna Erma õpilased.
Eesti Õdede Liit on arvukaim ja kõigi maakondade õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4000 liikme ehk rohkem kui pool Eesti õeskonnast. Eesti Õdede Liitu kuuluvad nii üldõed kui ka kõikide õenduserialade õed: terviseõdedest pereõed ja kooliõed, kliinilise eriala õed nagu näiteks lasteõed ja koduõed, intensiiviõed, hambaraviõed, vaimse tervise õed, õde-õpetajad ning ämmaemandad.