Nõukogu esimees Jaan Puusaag ütles Delfile, et täna on nõukogu koosoleku päevakorras üheksa punkti, millest olulisemad on esimehe juhatuse lepingu allkirjastamine ja täpsustatud eelarve ülevaatamine ja kinnitamine.

„[Meelis Paiga] lepingu sõlmimine ei sõltu niivõrd koosoleku päevakorrast või esitlemisest. Ministeerium on selgelt meile andnud info, et nemad soovivad seda lepingut sõlmida. Räägime pigem lepingu tingimuste üle, kas need sobivad mõlemale osapoolele. Loodan, et saame koosoleku jooksul lepingu tingimustes kokkuleppele,“ rääkis Puusaag.

Puusaag selgitas, et kui varem oli Paiga sõlmitud töövõtuleping, siis seoses nukuteatri muutumisega sihtasutuseks sõlmitakse nüüd juhatuse liikme leping. „Kuna vana leping on sõlmitud päris palju aastaid tagasi, siis on ka tingimuste osas kindlasti muutmise soove,“ usub Puusaag.

„Täna peaks asi selgeks saama ja saab positiivselt edasi minna,“ rääkis Delfile teatrijuht Pai. Veel märkis Pai, et tema ülesanne on nõukogu liikmete eest tehtust ja plaanitavast aru anda. Paigi märkis, et vaadatakse ka eelarvet, ning sõnas, et tema kohustus on kõigile nõukogu liikmete küsimustele vastata.

„See on teine koosolek, uued nõukogu liikmed peaks saama ülevaate – nii kiiresti, kui saan anda – nukuteatrist ja tegemistest ja tulevikuplaanidest. Ma pean rääkima järgmise kolme-nelja aasta repertuaariplaani läbi ja ideed – see on päris palju rääkimist,“ nentis Pai.

Peamiselt uute nõukogu liikmete küsimustele on vastama valmis ka nõukogu esimees Puusaag. „Kindlasti tuleb teemasid uuesti läbi rääkida, aga üks asi, mis meil on käsil, on eelarve täpsustamine ja sellega on vahepeal oluliselt tööd tehtud,“ rääkis Puusaag, kes loodab, et täna jõutakse eelarve kinnitamiseni.