Valitsuskommunikatsiooni direktor Liina Kersna ütles Delfile enne kohtumist, et see toimub Nord Streami initsiatiivil.

Nord Streami peadirektor Matthias Warnig soovis Kersna sõnul peaministrile anda ülevaate projekti käigust ja teha kokkuvõtte sellega kaasnenud arengutest. Muuhulgas ka keskkonnaga seotud aspektides, mis on Eestis tähelepanu pälvinud.

Koos Warninguga tulid kohtumisest osa võtma samuti Nord Streami tegevjuhtkonda kuuluv keskkonnaküsimustega tegelev direktor Dirk von Ameln ja Balti riikide ja Poola teemade alane nõunik Romans Baumanis.

Peaminister Andrus Ansip kommenteeris pärast kohtumist, et esimene toru on täielikult tööle rakendatud ja toimib edukalt. „Teise toru paigaldamine osutus Nord Streami esindajate sõnul kavandatust kergemaks ning nad avaldasid veendumust, et ka see projekt rakendub edukalt,” selgitas peaminister.

Ansipi sõnul on keskkonnaseire uuringud on näidanud, et keskkonnaohud, mida me Nord Streami gaasitoru tõttu pelgasime, ei ole õnneks realiseerunud. Kindlasti tuleb tema kinnitusel seiretega jätkata ning olukorda jätkuvalt analüüsida.

„Nord Streami juhtkond deklareeris oma soovi avatud suhtlemiseks, lubades informeerida torujuhtmetega külgnevaid riike kõikidest võimalikest uutest arengutest,” rääkis Ansip. „Avatud suhtlemine on see, mida me selle projekti juhtimiselt oleme oodanud ja edaspidi ootame.”