Turiste osati Liibanonis hinnata

"Keegi ei öelnud turistidele halvasti ega vaadanud kuidagi vaenulikult, kohalikud olid äärmiselt viisakad," kirjeldas Borga hiljutisi reisimuljeid Delfile. Tema sõnul saavad kohalikud väga hästi aru kui oluline on nende riigile turism ning eriti suulinnades on eurooplasest või ameeriklasest turist igati tavapärane külaline. Lähis-Ida südames asuvad Liibanon ja Süüria on kultuurihuviliste turistidele olulised sihtkohad, sest siin võib leida nii Piiblist tuntud paiku, uhkeid Vana-Rooma templeid kui ka hilisemaid ristisõdade ajast pärinevaid kindlusi. Siit sai alguse ka üks esimesi Vahemere impeeriume – võimas Foiniikia.

"Beirut on tänapäeval aga tõeliselt kaasaegne suurlinn ning noorte eurooplase lemmiksihtkoht. See on ka pidude pealinn," ütles Borga. 

Bekaa orus käidi vaatamas kuulsaid seedrimetsi

Pühapäeval Eestisse naasnud turistide seltskond viibis Liibanonis kaks päeva ning külastas ka kurikuulsat Bekaa orgu.

140 000 elanikuga Zahle linn, mille lähistel eestlastest rännumehed kaduma läksid, jäi nende reisitrajektoorist välja. Küll aga käisid nad samas piirkonnas asuvas Baalbekis, kus külastati Bacchuse, Jupiteri ja Veenuse templi varemed.

"Käisime ka Bekaa orus – Bsharris, kuulsaid Liibanoni seedrimetsi vaatamas. Kuna ilm oli halb, sadas, siis me seal väga kaua ei viibinud," rääkis Borga.

Pärast Liibanonis käiku liikus reisiseltskond edasi Süüriasse ning seal juhtus ka eestlastest reisiseltskond nägema meeleavaldusi. Selleks hetkeks, kui tuli info jalgratturite kadumisest, oli Eesti turisimigrupp juba Süürias. Vaata fotogaleriid reisist!