Eelmisel nädalal selgus, et varem ka kodanikujulguse auhinna otsustuskomisjoni kuulunud Michalit asendab komisjonis siiski asekantsler Kristel Siitam-Nyiri. Täna tuli autasustatutel leppida ministri käepigistusest loobumisega, kui ilmnes, et Kristen Michalil on samal ajal hoopis üks teine kohtumine.

Aumärgid andis kätte justiitsministeeriumi asekantsler Kristel Siitam-Nyiri, kes juhtis sel aastal ka komisjoni tööd, mis märkide andmist otsustas. Minister taandas ennast komisjoni tööst, kuna soovis vältida isegi kasvõi näilist huvide konflikti, selgitas ministeerium.

Delfi toimetus esitas kodanikujulguse aumärgi kandidaadiks Silver Meikari tema ülestunnistuse eest, et ta on kaasa aidanud Reformierakonna varjatud rahastamisele. Sellest alguse saanud kriminaalasjas oli kahtlustatavaks ka justiistminister Michal. Meikar autasu ei saanud.

Kodanikujulguse aumärke, millega riik väärtustab kodanike julgust kuritegude ärahoidmisel ja kuriteoohvrite abistamisel, annab justiitsminister välja alates 2004. aastast. Mullu sai aumärgi kümme inimest.

Aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes on ära hoidnud kuriteo või takistanud selle toimepanemist, aidanud kinni pidada kurjategijat, abistanud kuriteoohvrit või aidanud muul moel suurendada kaaskodanike turvatunnet.