Volikogu istungi algas vaidlusega protseduuriliste detailide üle. Nimelt soovisid opositsiooni saadikud esitada linnapea kandidaadile enne valimist ka küsimusi, ent Tallinna põhimäärus seda kuidagi ei reguleeri. Sellest tulenevalt lükkas veel volikogu esimehe ülesandeid täitev ja istungit juhatav Kõlvart opositsiooni nõudmise karmilt tagasi.

Linnapea kohale oli Kõlvart oodatult ainus kandidaat. Tema poolt hääletas salajasel hääletusel 45 ja vastu 25 volikogu liiget, kehtetuid ja rikutud sedeleid ei olnud. Seega sai Kõlvart hääli mitte ainult Keskerakonna fraktsioonist ja fraktsioonitutelt, vaid ka üksikutelt opositsiooni saadikutelt, mis oli mõnevõrra üllatav.

Volikogu ees peetud kõnes tänas verivärske linnapea Kõlvart saadikuid usalduse ja toetuse eest. "On väga suur au ja vastutus olla valitud nii väärikale ametikohale, kus on eelnevalt töötanud sellised ajaloolised isikud nagu Voldemar Lender ja Jaan Poska."

Kõlvart ütles, et linnajuhtimise juures on oluline visioon ja seda toetav struktuur. "Peame nägema linnapilti ja tulevikuperspektiivi tervikuna, see tähendab, et õige teekaardi joonistamiseks peame olema võimelised ette kujutama Tallinna linna 10, 20, aga ka 50 aasta pärast. Selles visioonis tahame näha, kuidas on kõik linnaelu valdkonnad omavahel seotud – linna planeerimine koos linnateenuste süsteemiga."

Visioon tähendab Kõlvarti sõnul oskust näha linnasüsteemi seoseid. "Aga mitte ainult näha, vaid ka osata programmeerida igapäevast tegevust selliseks, et linn areneks harmooniliselt, et linna pakutavad teenused oleks kättesaadavad võimalikult paljudele ja sujuvalt korraldatud."

Kõlart lisas sedagi, et Tallinna arendamine on väärikas missioon, kuna nüüdisaegset euroopalikku linnasüsteemi arendades tuleb säilitada nii ajaloolisi kui ka keskkondlikke väärtusi. "Annan endast parima," ütles ta.

2017. aasta sügisest Linnavolikogu esimehena töötanud Mihhail Kõlvart oli aastatel 2011-2017 Tallinna abilinnapea, kureerides hariduse-, kultuuri-, spordi, noorsootöö- ja integratsioonivaldkondade tegevust. Mihhail Kõlvart on Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige.

Mihhail Kõlvart asub linnapea ametikohale homsest.

Tallinna linnapea ametis olnud Taavi Aas andis eelmisel nädalal teada, et asub tööle riigikogus. Mõned päevad hiljem andis Keskerakond teada, et Aas on nendepoolne kandidaati majandusministri kohale.

Keskerakonna juhatus kinnitas tema asemel linnapeakandidaadiks senise linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti.

Järgmisel istungil saab Tallinna linnavolikogu uue esimehe.