Savisaare sõnul saab Pae pargist Lasnamäe uus tõmbekeskus, linnaosa oma Vabaduse väljak. „Ei ole palju aega möödas ajast, kui siin vana paekarjääri ümber kasvas võsa ja hoolimatud inimesed tassisid siia oma prügi,“ meenutas ta pargi avamisel.

„Veekogu ääres vedelesid tohutud betoonblokid. Siit on minema veetud tonnide viisi autorehve ja sadu kuupmeetreid prügi, leitud päevinäinud sohvasid ja vana vannitoasisustuse. Sellestsamast nüüdseks kauniks kujundatud veekogust toodi välja lausa neli roostetanud autovrakki,“ nentis linnapea.

Keset tööpäeva toimunud lindilõikamisele olid kogunenud peamiselt vanemad inimesed. Huvilistele ja kohale tulnud linnajuhtidele esinesid lasteaialapsed, samuti jagati õhupalle, mida eakad innuga haarasid, kirjeldas Delfi fotograaf.

Edgar Savisaart saatsid kaks kaunist daami: nõunik Moonika Batrakova ja Lindakivi kultuurikeskuse juht Katrin Siska. Koos linnapeaga saabunud Siska jagas tee peal lendlehti, kus kutsus vanainimesi oma kultuurikeskusse. Väikesed lapsed laulsid, lugesid luuletusi ja lõpuks kinkisid linnapeale kimbu roose. Savisaar tänas neid oma embusse haaramisega. Batrakova vaatas sulava pilguga eemalt.

Linnajuhid pidasid seejärel paar kõnet ja Savisaar lõikas lindi läbi. Mitmed kilekottidega varustatud vanainimesed lahkusid aga pettunult, sest süüa ei olnud kusagil näha. „Oleks vähemalt sada grammigi pakkutud,“ porises üks vanahärra.

Nii kurvalt siiski pidulik sündmus ei lõppenud: rahvas avastas pargi veeäärses osas punase telgi. Seal jagati tasuta teed ja pirukaid — kapsa ja lihaga. Sinna siis vanainimesed oma sammud seadsidki ja moodustasid kiirelt järjekorrad.