Sotside üldkogu valis erakonna Euroopa Parlamendi valimisnimekirja esinumbriks Tartu Ülikooli professori Marju Lauristini.

Lauristinile järgnevad uues valitsuses põllumajandusministrina alustav Ivari Padar ja haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

„Ajal, kui Euroopa kohale on idast tõusmas mustad pilved, tunnen, et minu kogemusi ja veenmisoskust võib olla vaja tugevama ja ühtsema Euroopa poliitika kujundamisel. Tunnen, et europarlament on selleks õige koht,“ ütles Lauristin.

Euroopa Liit peab tema kinnitusel tegelema märksa enam oma kodanike turvalisuse ja heaolu tagamisega. „Tahan anda oma parima, et aastaks 2018 ehk Eesti eesistumise ajaks saaks Eestist uueneva Euroopa eestkõneleja,“ rääkis Lauristin.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri kinnitusel on sotsiaaldemokraatide valimisnimekiri nii oma sisult, läbilöögivõimelt kui ka eurokompetentsilt tugevam kui enamikel konkurentidel. Ta avaldas heameelt selle üle, et nimekirja veab Marju Lauristin. „Ma olen veendunud, et Marju on just see inimene, kes Euroopa Parlamenti valituna suudab Eesti sotsiaaldemokraatide seisukohad kuuldavaks ja arusaadavaks teha. Tema läbilöögivõimet kinnitab ilmekalt see, kuidas ta on aastate jooksul Eesti poliitilist mõtet mõjutanud ja suunanud isegi valitavatesse ametitesse kuulumata. Minu jaoks on Marju otsus pürgida europarlamenti selge kinnitus sellest, kui oluline on Euroopa ja Eesti tuleviku jaoks eelolev parlamendi tööperiood.“

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Euroopa Parlamendi valimisnimekirja järjestus:
1. Marju Lauristin
2. Ivari Padar
3. Jevgeni Ossinovski
4. Marianne Mikko
5. Natalja Kitam
6. Hannes Hanso
7. Liina Raud
8. Eiki Nestor
9. Abdul Hamid Turay
10. Urve Palo
11. Randel Länts
12. Toomas Alatalu

Vaata otsepilti siit!