Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul on Maardu linnal põhjust tunda uhkust oma mineviku üle, millele on suure panuse andnud Georgi Bõstrov.

"Tema nimi on kahtlemata jäänud Maardu ajalukku ning paljud inimesed jäävad mäletama kõike head, mida Bõstrov linna heaks tegi. Tema mälestussamba avamine Kellamäe pargis avab ühtlasi ka Maardu linnapäeva tähistamisele pühendatud ürituste sarja," sõnas linnapea.

Bõstrov oli Maardu linnapea aastatel 1996-2013 ja 2015. jaanuarist kuni tema surmani sama aasta oktoobris. Vahepealsel perioodil oli ta Maardu linnavolikogu esimees.

„Kutsun kõiki maardulasi ja külalisi tähistama koos Maardu linnapäeva suuremahulisel rahvaüritusel, mis toimub Kellamäe pargis tuleval laupäeval," lisas Arhipov.

Linnavalitsus püstitas Bõstrovile ausamba paljude maardulaste palvel jäädvustada kauaaegse linnapea mälestus. Eelmise aasta septembris valis välja ideekonkursile esitatud eskiisidest parima, milleks osutus Aleksandr Litvinovi pronksist büst postamendil.

Ivo Parbus on Bõstrovist kirjutanud raamatu "Georgi Bõstrov. Vene poliitik Eestis". 2004. aastal kandideeris Bõstrov üksikkandidaadina Europarlamenti ning lubas valituks osutudes taotleda vene keelele Euroopa Liidus ametliku keele staatust.