„Asi on selles, et juba hommikul kella 10-st on Jõgeval pidevalt sadanud laia lund. Kogu autopark on meil küll väljas, hooldusautod ja puha, kuid tööd venivad, sest lund sajab aina juurde. Lumi tuiskab ja üldiselt on halvad olud," ütles korrapidaja.

Tallinna, Paide ja Võru kandis pidi maanteel olukord kena olema, halb on olukord Jõgeva ja Tartu piirkonnas. Maanteeameti andmetel keerab tuul varsti selliselt, et ka Võru saab oma osa kätte.

„Eks sahamehe töö ole praegu ka keeruline. Lund tuleb aina juurde ja liiklus on tihe. Ma ei tahaks ise küll praegu seal olla," ütles korrapidaja.

Maanteeameti ametliku teate kohaselt on kogu päeva jätkunud lumesaju tõttu sõidutingimused Jõgeva, Viljandi, Pärnu ja Saaremaa põhi- ja suurematel tugimaanteedel kohati halvad, teel on tuisuvaalusid ning tugevas sajus on nähtavus halb. Teedel tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega. Lumised on kõrvalmaanteed. Ida- ja Lääne-Virumaal, Põlva, Võru, Rapla  ja Harjumaal olid sõidutingimused head.

Prognoositavalt tuleb ka saabuval ööl lumelisa ning libeduse oht teedel püsib.

Hea maanteel liikleja, saada meile seal valitsevatest oludest pilte või videoid aadressil vihje@delfi.ee

Lugejate fotod maanteelt:

"Teed ei olnud grammigi puhastatud, ühtegi sõidujoont näha polnud, kõik venisid 40-50km/h kilomeetritepikkuses jorus. Selline tunne nagu sõidaks kuskil metsasihil, mitte vabariikliku tähtsusega magistraalil kahe suurima Eesti linna vahel," kirjutas lugeja.

Foto on tehtud kell 13:00.

"Vaade põllule täna kell 14:11. Nii halvas seisukorras maanteed sai viimati nähtud enne Vabariigi aega," andis teada teine lugeja.
„Tallina-Pärnu maantee Roosna-Allikust peale Pärnu poole sõites ei kohanud ühtegi lumesahka. Nähtavus oli jube ja sõita oli veel jubedam. Helistasin maantee infose ja sealt öeldi, et lumesahad on hommikust saati Tallinn-Pärnu maanteel lükanud, aga kahjuks ei kohanud ühtegi lumesahka. Kahju, et Eesti teed hoitakse sellises seisus,et need läbisõitmatud on," kirjeldas murelik lugeja olukorda teisel olulisel maanteel.

Valga-Uulu maantee kaks tundi tagasi: