Esmakordselt said preemiarahast osa ka ülejäänud viis kandidaati, keda tunnustati 6400 euroga.

Nominendipreemia pälvisid spordielu edendaja Igor Šinkevitš, peapiiskop Andres Põder, lasteportaalide looja Janika Leoste, kuulmispuudega laste heategevusorganisatsioon MTÜ EMERK Audiere ning põhikooliealistele lastele suunatud kristlik heategevusorganisatsioon MTÜ Lastekeskus Tähetorn.

"Aadu Luukase missioonipreemia on minu jaoks suur au ja tunnustus," ütles Aadu Luukase missioonipreemia laureaat Katri Raik. "Meil on Aadu Luukasega nii mõndagi ühist – ka tema pühendus venelaste ja eestlaste lõimimisele, millest on saanud mõnes mõttes minu elutöö. Samas väga palju on veel teha ning Aadu Luukase kogemuses on palju õppimisväärset, mida tulevikus tahan rakendada."

"Eestis on tavaline, et oma panuse eest ühiskonnas saavad sageli tunnustatud suured organisatsioonid, kuid palju harvem isikud, kes on reaalselt nende organisatsioonide käima panevaks jõuks. Üheks selliseks inimeseks on Narva Kolledži direktor ja Ida-Virumaa hariduse eestvedaja Katri Raik," lausus Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu otsust kommenteerides selle esimees Indrek Luukas.

"Ka varem on missioonipreemia laureaatide hulgas olnud haridusega seotud inimesi ja organisatsioone, kuid tänavust laureaati tõstab teistest esile see, et ta on suunanud kogu oma energia ja tegutsemistahte ühe konkreetse Eestimaa piirkonna arendamisele," märkis Indrek Luukas.

"13 aastat Narva Kolledžit juhtides on ta toonud kõrghariduse juurde palju noori, kes hakkavad tulevikus Eesti nägu kujundama. Ja loodetavasti on preemia saamine innustuseks kõigile neile, kes Ida-Virumaa arendamise on enda südameasjaks võtnud."

Aadu Luukase missioonipreemia eesmärgiks on tunnustada isikut või organisatsiooni, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega. Missioonipreemia nominentide ja laureaadi valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid.

Aadu Luukase Missioonipreemiat antakse välja 2007. aastast. Esimese preemia pälvis Tallinna Lastehaigla Toetusfond, 2008. aastal valiti Missioonipreemia laureaadiks ajaloolane, Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov. 2009. aastal pälvisid Missioonipreemia Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning Sihtasutus Metsaülikool. Missioonipreemia 2010 laureaatideks olid Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit. 2011 aastal pälvisid Missioonipreemia Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ning mõtleja, ühiskonnategelane ja vaimulik Toomas Paul.