„Kestev majandussurutis, mis on omandanud globaalsed mõõtmed, ei ole meist ilmselt kellestki möödunud jälgi jätmata. Sellistel aegadel me vajame ja märkame endi seas inimesi, kes hoiavad inimeste ja ühiskonna vaimu üleval ning oskavad näha kaugemaid eesmärke. Käesoleval aastal otsustas nõukogu tunnustada just neid inimesi ja organisatsioone, kes on aidanud „teed juhatada“ – olgu selleks siis uued teadmised ja ühiskonna enesepeegeldus läbi inimarengu aruannete, meie vaimsed väärtused või abi vajavate ligimeste märkamine,“ ütles tänavuse missioonipreemia otsust kommenteerides Aadu Luukase sihtasutuse nõukogu esimees Indrek Luukas.

Missioonipreemia 2011 laureaadid valiti viie nominendi hulgast, kelleks on veel sihtasutus Maarja küla, mittetulundusühing Oleviste hoolekanne ning tuntud vabadusvõitleja, Pirita kloostri vaimulik Vello Salo. Ettepanekuid missioonipreemiale said teha kõik Eestis registreeritud mittetulundusühingud, sihtasutused ja avalik-õiguslikud isikud.

Aadu Luukase missioonipreemia pälvib isik või organisatsioon, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja meie rahva elukvaliteedi edendamisega. Missioonipreemia konkurss korraldatakse koostöös Eesti koostöö koguga.

Otsuse missioonipreemia laureaaditiitli omistamiseks teeb Aadu Luukase sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Tõnu Kaljuste, Andres Keevallik, Sulev Loo, Hans H. Luik, Peep Mühls, Andres Root, Einar Soone, Urmas Sõõrumaa, Marika Valk ja Raivo Vare.

Aadu Luukase missioonipreemiat antakse välja 2007. aastast. Esimese missioonipreemia pälvis Tallinna lastehaigla toetusfond, 2008. aastal valiti missioonipreemia laureaadiks ajaloolane, Eesti kunstiakadeemia professor David Vseviov. 2009. aastal pälvisid missioonipreemia Vanalinna hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning sihtasutus Metsaülikool. Missioonipreemia 2010 laureaatideks olid liikumispuudega laste toetusfond ja Eesti võrkpalli liit.

Missioonipreemia väärtusega üks miljon krooni jagati mõlemal aastal laureaatide vahel võrdselt.