Politsei pressiesindaja sõnul hakkab olukord alates kella 20 pisut paranema, kuid libedus püsib endiselt. Aeglasel kiirusel toimuvad plekimõlkimised ja kraavisõidud pole õnneks väga ohtlikud, kuid politsei avariigrupil on siiski tegevust. Samas on uuesti hakanud lund sadama.

Kella 16.45 ajal teatas politsei, et liiklus Tallinna ringtee Jälgimäe ristmikul on avariide tõttu tugevalt häiritud, politsei soovitab antud teelõiku vältida.

Suurte ummikute peamine põhjus on libedaga teelt välja kaldunud raskeveokid. Politsei on sündmuskohal inimesi abistamas ja reguleerib liiklust. Põhja prefektuur teatas, et politsei soovitab seda teelõiku vältida. 

Vaata Waze'i kaardilt olukorda Tallinna liikluses kell 17.45:

Ekraanitõmmis: Waze

Linnas liiklejatele hakkas silma, et ühissõidukid ei pääsenud libeduse tõttu peatustest liikuma: näiteks Vabaduse väljakul ja Kristiine keskuse juures seisavad trollid peatuses ja vilgutavad tulesid, sest rattad ei haaku libedasse teekattesse.

Waze'i liikluskaardi teatel oli praktiliselt seisev ummik Tartu maanteel, Pärnu maanteel, Kadaka teel, Peterburi teel, Narva maanteel. Sõpruse puiestee ja Tammsaare tee ristmik on samuti umbes.

Suverehvidega sõitvatel autodel on libedaga suuri raskusi libedaga kallakutest üles sõitmisel, seegi aitas ummikute tekkele oluliselt kaasa. Probleemsed kohad olid näiteks Pärnu maantee viaduktil ja Õismäel teel linnast välja.

Samuti on libedus ja lumi toonud õnnetused ja ummikud Tartu linna, Tallinna-Tartu maanteel toimub aga liiklemine keskmisel kiirusel 30 km/h.

Maanteeamet soovitab juhtidel, kelle sõidukite all on suverehvid, tänaseks ja terveks nädalavahetuseks sõite mitte planeerida.

Pärastlõunane ilm oli teeinfo andmetel muutliku pilvisusega ja mitmel pool sadava lume, rannikualadel ka tuisu tõttu piiratud nähtavusega. Põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid peamiselt libedusetõrjest soolamärjad või lörtsised, sajupiirkondades soolalumised kohati konarlikud ja libedad. Ettevaatlik tuleks lumiste ja libedate teeolude tõttu olla Ida-Viru maakonnas Tallinn-Narva maanteel, samuti kõrvalmaanteedel.

Jätkuvalt püsib maanteedel libeduse oht - lumesadu ja miinustemperatuure on oodata esmaspäevani.

Liiklusesse minejatel tuleb loobuda suvistest sõiduvõtetest ja äkilistest manöövritest, hoida harjumuspärasest suuremat pikivahet ja sõita mõõduka kiirusega. Arvestada tuleb ka sellega, et paljudel sõidukitel on veel all suverehvid.