"Eile käis jah natuke jalutamas. Talitaja oli lohakas. Talitaja ajas ta luuaga kogemata ise välja. Jättis kuudi luugi kinni panemata ja läks luuaga möllama sinna sisse. Ilves hakkas luuda kartma ja põgenes luua eest ära. Tegelikult peab ta kuudi luugi kinni panema, aga inimesed lähevad lohakaks, kes kaua töötavad," selgitas Delfile Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal.

Kaal ütles, et kõige raskem oli narkoosiga uinutatud ilvest metsast üles leida. "Meil on platsi peal 21 hektarit metsa. Ilves puges põõsasse kuskile ja siis otsi välja. See võttis aega natuke. Koer oli ka otsimas, aga tegelikult meie turvamees leidis kogemata ise üles."

Kaalu sõnul tuleb selliseid "põgenemiskatseid" loomaaias väga harva ette, sest loom naljalt ise puurist välja ei kipugi.

"Enamasti on nii, et kui puuri uks ongi lahti jäetud ja loom läheb välja, siis kui ta ehmatab, läheb ta ruttu tagasi, sest see on talle turvaline koht. Ta hakkab algul väga ettevaatlikult uurima, et mis nüüd lahti on, et miks seal enam tema turvatala ei ole. Tema käsitleb ikkagi seda piiret mitte kui ahistavat asja, vaid kui kaitset inimese vastu," rääkis Kaal.