Üritus algas kell 7. Lipp heisati Eesti Vabariigi hümni saatel ning lipuheiskamise toimkonnas olid Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, Eesti Keele Instituudi ning Gustav Adolfi Gümnaasiumi esindajad.

Kõne pidasid riigikogu esimees Henn Põlluaas ja Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei. Õnnistussõnad ütles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma.

Lipu päeva puhul tuli Eestit tervitama Taani Lipu Seltsi president Erik Fage-Pedersen. Eesti ja Taani riigilipud tähistavad tänavu vastavalt oma 135. ja 800. aastapäeva.

Kuberneri aeda olid üles rivistatud vahipataljoni, Kaitseliidu, Naiskodukaitse, noorkotkaste, kodutütarde, skautide, gaidide ja akadeemiliste ühenduste auvalve. Samuti olid kohal seltside, ühingute ja koolide liputoimkonnad.

Mängis Kaitseväe orkester ning laulsid Eesti Naislaulu Seltsi ja Tallinna koolide koorid. Kooride esituses kõlasid Juhan Aaviku „Hoia, Jumal, Eestit“ Aleksander Leopold Raudkeppi sõnadele ning Enn Võrgu „Eesti Lipp“ Martin Lipu sõnadele.

Kella 15 alates pääsevad huvilised Pika Hermanni torni. Ladusama sissepääsu korraldamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg.

Eesti lipu päeva tähistatakse Eesti Üliõpilaste Seltsi sinimustvalge lipu õnnistamise aastapäeval. Esimene sinimustvalge lipp valmis 1884. aasta kevadel ning õnnistati ja pühitseti 4. juunil Otepää kiriklas. Tänavu möödub 135 aastat sinimustvalge lipu pühitsemisest.