„Juba 2012. aasta talvel esitas linnavolikogu IRLi fraktsioon Taavi Aasale tänavapostide halva ja seisukorra kohta arupärimise. Selle tulemusena värviti roostes postid aga lihtsalt üle. Seega ei saanud tänavapostide väga halb seisukord linnavalitsusele kuidagi üllatuseks olla – probleemiga lihtsalt ei tegeletud,“ rääkis Kukk.

Kuke sõnul otsustati toona probleemi tegeliku lahendamise asemelt tegelda potjomkinlusega. „Kuna teed ja tänavad ei mahu linna prioriteetide hulka, ei ole tahetud vajalikeks parandustöödeks raha leida. Ühe tänavaposti värvimine ja puhastamine maksab orienteeruvalt vaid 200 eurot, uute postide paigaldus on aga kordades kallim. Seega läks linn odavama vastupanu teed, mille tulemust me nüüd mõni päev tagasi nägime,“ ütles Kukk.

„Linnatranspordi AS'i väited, nagu oleks kevadel langevad raudpostid paratamatus, sarnaselt jääpurikatele, on aga kummalised. Kohalikul omavalitsusel on kohustus elanike käest korjatud maksuraha eest pakkuda töötavat infrastruktuuri, mille juurde ei tohi käia oht elu ja tervise pärast,” nentis volinik.

Kuke sõnul tuleb viivitamatult kõik enam kui 30-aastased tänavapostid üle kontrollida ja vajadusel välja vahetada. Neljapäevasel Tallinna linnavolikogu istungil teeb Kukk linnavalitsusele ka vastava ettepaneku.