AS Ühisteenused juhatuse liige Alar Vasemägi selgitas, et muuhulgas näeb mullu juulis jõustunud liiklusseadus ette, et liiklusreguleerija peab omama maanteeameti tunnistust.

"Selle saamiseks peab iga liikluse reguleerimisega seotud isik läbima koolituse, mille raames saadakse vajalikud teadmised ja oskused ning praktiline õpe toimub reaalsetes liiklustingimustes - lektori vahetul juhendamisel ja teeomaniku loal," tutvustas Vasemägi uut korda.

"Liiklusreguleerijal peavad silmad ka kuklas olema – adekvaatse liikluspildi saamiseks peab vaatama 360 kraadi enda ümber ning arvestama pidevalt muutuvate oludega: autode kiirus ja arvukus, jalakäijate "sõelumine"," selgitas AS Ühisteenused parkimiskorralduse spetsialist Martin Tubalkain.

Pahatihti just jalakäijad on tema sõnul need, kes eiravad liiklusreguleerija märguandeid, ning seavad oma elud ohtu, püüdes ületada teed reguleerija märku ootavate autode vahelt.

Reguleerijate koolitamiseks on AS Ühisteenused tellinud liiklusskeemi ning kooskõlastanud selle Tallinna Transpordiametiga. Praktilise väljaõppe ristmikuks on valitud Ehitajate tee ja Vilde tee ristmik.

Koolituse viivad läbi nii maanteeameti poolt koolitajana tunnustatud AS G4S Eesti koolituskeskuse spetsialistid, kui ka õppejõud mujalt. Kevadel läbivad koolituse ligi 100 liiklusreguleerijat.