Oletatava Kaali meteoori Tarapita teekonnale võimalikult lähedale, mõttelisele joonele Ebavere mäe ja Kaali järve vahel, kutsuti varem ajakirjanduse kaudu üles inimesi süütama mälestuslõkked või märgutulesid.

Tarapita oletatavat teekonda Ebavere mäe ja Kaali järve vahel kutsutakse ka Suure Lennu kaareks või tuleteeks. Kaali järve äärde olid kohale tulnud inimesed, kes peavad kalliks mälestust Lennart Merist.

Oma mälestusi jagasid Kaali arendaja Alver Sagur, Pihtla valla esindajana võttis sõna volikogu esimees Tiit Kaasik. Väikese etteastega esinesid Kaali kooli õpilased. Enne lahkumist kraatri nõlvalt pakuti sooja teed ja sünnipäeva auks küpsetatud kringlit.

Lennart Meri kirjeldas oma “Hõbevalges” müüti, mille kohaselt eestlaste jumal Tharapita lendas tänase Lääne-Virumaa territooriumil asuvalt Ebavere mäelt Saaremaale.

Esimest korda süüdati mälestustuli Lennart Merile 2006. aasta märtsis. Kaheksa aastat kestnud tavale panid aluse Aivar Niinemägi Pandivere Arenduse ja Inkubatsioonikeskusest, Väike Maarja vallavalitsus Lääne Virumaalt ja Kaarma vallavalitsus Saaremaalt.