Kahte korterisse on ära mahutatud kokku 20 inimest, kes igapäevaselt tegelevad info analüüsi ja edastamisega. Neljapäeva kesköö paiku saadeti neile meil, kus tundmatu rühmitus teatas nende käes olevatest eestlastest ja edastas ka id-kaartide pildid.

Firma presidendi ja samal ajal ka peatoimetaja rollis olev härra Rabih Haber saabub meie kohtumisele uhke džiibiga ja on väga külalislahke. Haber kirjeldab, kuidas ta öösel, kui ta sai eestlaste röövi enda peale võtnud rühmituselt meili, kontakteerus ta koheselt julgeolekujõududega, kellelt sai ka loa meili avaldamiseks. "Loomulikult anname me siin kõik endale aru, et igasugused spekulatsioonid ja oletused ei tee head uurimisele ja sestap oligi minu kodanikukohus suhelda vastavate ametnikega, et mitte rikkuda juurdlust," sõnas Haber.

"Saime nendelt loa avaldamiseks ja nagu näete, viitab kogu kohalik meedia kirjutades meile. Jah, see on siinse meedia jaoks suurim sündmus, mis kannab esmast prioriteeti," lisab peatoimetaja Haber.

Haber näitab oma sülearvutit, millesse tuli meil ning lubab ka seda pildistada.

Haberi sõnul on Liibanonis kokku ligikaudu 40 erinevat meediakanalit, alates internetilehtedest, lõpetades telekanalitega. "Sestap on ka palju erinevaid versioone, aga lähtume siiski sellest, mida räägivad meile ametlikud kanalid ja hoidume iga sorti versioonide püstitamisest," märgib Haber. "Me oleme usaldusväärne ja hinnatud infokanal, sest me pole seotud ühegi poliitilise rühimitusega," lisab ta.

Haber paneb eestlastele südamele, et turistid ei peaks kartma siiatulekut. "Uskuge mind, siin on turvaline, ja meie julgeolekujõud on pädevad seda asja lahendama. Eks aeg peab näitama, millised on edasised arengud," sõnab ta.