Surnud looma üle vaatanud veterinaari kinnitusel oli loomal südamepuudulikkus, ütles Lauri Viikna.

Viikna sõnul võib südamepuudulikkus tabada ükskõik mis vanuses looma. "Elevandid elavad sama kaua nagu inimesed ja see elevant oli umbes sama vana kui mina," sõnas Viikna (46), kinnitades, et elevant ei olnud vana.

Viikna sõnul mindi elevandiga ligi kahe kilomeetri kaugusele tsirkusest jõkke ujuma. "Elevant peab kõndima, tal vaja end liigutada. Kõik oli kohale jõudes korras, kui ta järsku madalas vees ühele küljele kukkus ning ära suri," kirjeldas Viikna Delfile.

Ärimees lisas, et ta ei ole küll ekspert, aga omaniku arvates võis tegemist olla südamerikkega. "Väga kahju on. Tal ei paistnud midagi viga ka olevat, oli rõõmus ja terve," lisas Viikna.

Viikna teatel sõitis Jõhvist kella 16 ajal välja ka loomaarst, kes tuli surnud looma üle vaatama ja tema kohta akti tegema. "Ja siis tuleb ta ilmselt Väike-Maarjasse loomakliinikusse viia," ütles Viikna.

Tegemist oli sama elevandiga, kelle väidetava peksmise pärast korraldasid loomakaitsjad hiljuti Lasnamäel peatunud Tsirkuse Tuuri telgi ees meeleavalduse.

Loomakaitsjate teatel peksis näiteks neile teadaolevalt üks dresseerija elevanti jalaga, kuna loom ei täitnud käske. Loomaaktivistid on teada andnud, et nad on vastavate juhtumite kohta esitanud ka avaldused politseisse ning toidu-ja veterinaarametile.