Üleeile avastatud prügiladestustele on kahe päevaga lisandunud uusi koormatäisi prügi. Mupo patrulli tänane käik Paeväljale koos Lasnamäe linnaosa vanemaga jättis masendava mulje. Prügihunnikud, mis põhiliselt koosnevad vanadest mööbliesemetest, elektroonikast, sanitaartehnikast, autorehvidest ja olmejäätmetest, on lühikeste vahedega kuhjatud Lauluväljakult algavale looduslikult kaunile rohealale, teatas munitsipaalpolitsei.

Tegemist on linnamaaga ja juhul, kui ei leita tõestusmaterjali võimalike prügistajate kohta, on koristamise eest vastutav linnaosa. Praegune prügi on plaanis koristada maikuu koristustalgute raames, kuid koristusega seonduvad transpordi- ja jäätmete utiliseerimise kulutused tulevad parakult meie kõigi ühisest rahakotist.

Ainuüksi selle aasta esimese kolme kuuga on Munitsipaalpolitsei Amet alustanud 218 menetlust jäätmeseaduse rikkumiste alusel, neist 72 menetlust on alustatud Lasnamäel.

Määratud trahvide üldsumma 3 kuuga on 13 202 eurot. Kohaliku omavalitsuse üksuse jäätmehoolduseeskirjas sätestatud jäätmehooldusnõuete rikkumise eest karistatakse füüsilist isikut rahatrahviga kuni 800 eurot. Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, karistatakse rahatrahviga kuni 20 000 eurot.

Mupo palub kõigi linnakodanike abi ebaseaduslike prügiladustajate kohta. Kui võimalik, siis jäädvustada toiming, oluline on fotol jäädvustada sõiduki registrinumber.