“Tahame näidata, et ratastool on kõigest liikumisvahend ning see ei takista põneva ja sisuka elu elamist,” tutvustas teist aastat korraldatava peo ideed Jüri Lehtmets. “Meie soov on vähendada ühiskonna kohmetust liikumispuudega inimeste suhtes ning aidata kaasa sellele, et ka ratastoolis noored oleksid aktiivsed ja lööksid ühiskonnaelus julgelt kaasa.”
Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

Viietunnise vabaõhuürituse käigus said huvilised proovida, kuidas on ratastooliga erinevaid takistusi ületada, osaleda ratastoolirallil, mängida elektriratastooliga saalihokit ning tantsida line-dance´i. Elektrilist saalihokit proovisid ka Eesti jalgpallurid.

Päeva jooksul astusid üles mitmed tuntud muusikud. Peo avas Ott Lepland, kuulda sai Birgit Õigemeelt, Superstaari-saatest tuntuks saanud Kene Verniku punti Mimicry, elektroonilise tantsumuusika bändi Lu:k ja ansamblit Kraaken. Lavale tuli ka line-dance´i grupp Kaja Linedance ning Kristiina Pahki juhendamisel sai seda tantsu proovida nii ratastoolis kui omal jalgadel.

Ürituse raames toimusid ka erinevad töötoad, kohal oli raamatukogubuss Katariina Jee, TAKi madalapõhjaline buss, nõukogude-aegne käsijuhtimisega auto liikumispiiranguga sõjaveteranidele ja palju muid aegade hämarusest pärit abivahendeid. Euroopa Komisjoni teavituskampaania “Erinevuste poolt. Diskrimineerimise vastu” jagas infot Euroopas kehtivate õiguste kohta, mille alusel ei tohi kedagi diskrimineerida tulenevalt tema puudest, vanusest, etnilisest päritolust või veendumustest, seksuaalsest orientatsioonist või usust. Üritusel korraldati viktoriin, näidati teemakohast õppefilmi ning tehti soovijaile näomaalinguid.

Eestis on liikumispiiranguga inimesi kokku 50 000 ehk kogurahvastikust 4 protsenti. Neist töötab vaid ca kümnendik ning 16-24aastastest puudega inimestest õpib ainult kolmandik.

Idee korraldada Party on Wheels taolist noorteüritust sündis sellest, et Tallinna kolinud ratastoolis noored Karl ja Jüri otsisid mõnusat ajaveetmiskohta, kuhu ka elektriratastooliga sisse pääseks. Meelelahutuskohti läbi helistades selgus aga paraku karm tõde – enamikesse lahedatesse noortekohtadesse ei pääse ratastooliga sisse. Sealt tekkiski mõte korraldada noorteüritus, kuhu oleks teretulnud nii liikumispuuetega kui liikumispuudeta noored.

Esimene Party on Wheels toimus aasta tagasi Kristiine keskuses, seal astusid teiste seas üles näiteks Tanel Padar, Külalised, Bullfrog Brown ja HND.

Seekordne ettevõtmine sai toeks tänu toetajatele, kelleks on Euroopa Komisjoni teabekampaania “Erinevuste poolt. Diskrimineerimise vastu”, Tallinna spordi- ja noorsooameti toetusel toimuv Unicefi Sinine Nädal, Hasartmängumaksu nõukogu, Broadline, RGB, Balti Kontsert, G4S, MB Show Service, Major, Netpoint, Tervise Abi, Forum Cinemas, Saarioinen Eesti OÜ jt.