Mahapandud prügi asub Lasnamäel Priisle tee lõpus, Iru lähistel. Metsatukas leidub nii rehve, sõiduauto istmeid, lagunenud mööblit kui ka süstlaid.

Kohal viibinud Delfi fotoreporteri sõnul olid rehvid alles värskelt metsa toodud, autojäljed olid veel värsked.

Lasnamäe linnaosavalitsusest öeldi, et nad on probleemist teadlikud ning on kaardistanud linnaosa territooriumile tekkinud omavolilised ja ebaseaduslikud prügilad.

"Teostame igal aastal, aprillikuus sellel alal koristustöid ja ka selle aasta heakorrakuu raames koristame metsa alla toodud prahi," sõnas linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe Delfile.

"Territoorium saab tehtud korda, kuid nukker pilt tabab meid seal igal aastal ja suuremahulised tööd on piirkonnas juba iga-aastane tegevus. Selline ebaseaduslik prügi ladustamine on lihtsalt jälestusväärne ja tõsine asi. Just elanike tähelepanelikkus ja tihe koostöö linnaosavalitsusega on aidanud tabada mitmeid risustajaid. Oleme paigaldanud Priisle tn äärde, prügi mahapaneku keelava sildi, kuid kahjuks pole märgata prügistamise vähenemist. Samuti oleme piiranud sissesõiduteid palkidega, kuid ka need on tükeldatud või eemale lükatud," lisas Riibe.

Ka pühapäeval kirjutas Delfi prügihunnikutest Lasnamäel. Nimelt on Pae gümnaasiumi taga laste koolitee kõrval kasvamas ehitus- ja olmeprügi hunnikud. Lasnamäel asuv Pae park piirneb Majaka põigu poolt võsastunud tühermaaga, kust kulgeb läbi ka Pae gümnaasiumi laste seas populaarne jalgtee Pae parki ja sealt Lasnamäe kanalisse.

Hea lugeja, anna teada aadressil rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee, kus Tallinna linnas veel selliseid inimeste omaalgatuslikult tekitatud prügimägesid leida võib.