2011. aasta oktoobrist kuni 2012. aasta kevadeni kasutas endist sidekooli asenduspinnana Tallinna Kuristiku gümnaasium, kuid nüüd seisab hoone taas tühjana. Hoone juures koguneb nüüd hilisõhtuti valgust pelgav seltskond, seal tarvitatakse alkoholi, jäetakse maha prügi, pudeleid, urineeritakse ja isegi süüdatakse autosid. Kooli territoorium näeb välja kui unarusse jäänud prügila, mida keegi ei korrasta.

Kooli juures on palju klaasikilde, mistõttu on hoonest üle tee elav inimene korduvalt näinud, kuidas koerad on seal oma käpad katki lõiganud. Kui seal peaks väikesed lapsed jooksma ja kukkuma, kukuvad ka nemad peopesad lõhki. Kuna hoone territooriumil liigub iga päev palju inimesi, siis ei või teada, kes järgmisena viga saab.

Murelik venekeelse Delfi lugeja on juba kolm korda pöördunud (aprillis, juulis ja oktoobris) Lasnamäe linnavalitsuse poole ja iga kord saanud sama vastuse: võtame ühendust omanikuga ja teatame mupole. Poole aasta jooksul pole aga midagi muutunud – praht on jätkuvalt alles.

Lasnamäe linnavalitsuse avalike suhete juht Ilja Burtsevi sõnul on eksperdid probleemist teadlikud ja kasutatakse kõiki vajalikke meetmeid olukorra lahendamiseks ja sarnaste probleemide vältimiseks tulevikus. „Aadressil Raadiku 10 asuv hoone ei ole hetkel pidevalt kasutuses ja öösel võib seal esineda erinevaid kogunemisi ümberkaudsetest kodudest või piirkondadest. Tulemuseks on prügi ja ala omanik ei jõua seda kiiresti koristada,“ sõnas Burtsev venekeelsele Delfile.

Territooriumi omanik ütles mupole telefonitsi, et on juba alustanud tööd territooriumi puhastamise nimel ja prügi koristamine jätkub ka järgmisel nädalal. Munitsipaalpolitsei inspektorid kontrollivad ala teisipäeval. Prügiprobleemi kõrvaldamise tähtajaks on määratud 30. november.