Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp ütles Delfile, et Laagna teel uputanud lõigult on nüüd vesi ära juhitud ja 9.50 ajal seiskunud liiklus taastatud. Uputuse põhjuste kohta ei osanud Topp hetkel veel midagi lisada.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ilmavaatluste osakonna juhataja kt Külli Loodla sõnul ei ole täna öösel ja hommikul Tallinnas maha sadanud sademete hulk väga suur ning sadu, mis põhjustas Laagna teel uputuse ja seiskas umbes kuueks tunniks liikluse, ei saa nimetada paduvihmakski.

Harku mõõtejaama järgi sadas kella kahest öösel kuni kella 11 hommikul 17,4 millimeetrit ja Kloostrimetsas 16,2 millimeetrit vihma. „Seda ei ole väga palju,“ nentis Loodla, „hullu sademete poolest ei tohiks olla.“

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann rääkis ennist, et uputusel on kaks võimalikku põhjust. „Üks variant on see, et tavalisest eelvoolusüsteemist ei võeta millegipärast vett sel kombel vastu kui tavaliselt. Teine variant, et ta on seotud kombel või teisel Ülemiste ristmiku sademetesüsteemi ehitusega.“

Uputuse põhjuse väljaselgitamisega asuti kohe tegelema ning seda ka seetõttu, et ilmselt on oodata kahjunõudeid. „Kuulsin, et seal on mõned autod vette jäänud,“ rääkis Valdmann, miks on vaja tuvastada selge põhjus.

Tallinna munitsipaalpolitsei teatas varem, et ilmastikust tingitud ning vee- ja kanalisatsioonitrassi rikke tõttu tekkinud probleemi lahendavad Tallinna kommunaalamet ja Tallinna Vesi ning abikäe on ulatanud Põhja päästekeskus.

Vaata fotosid ja videot uputanud Laagna teest: