Tööd peaksid valmis saama juba algaval nädalal - Läänemere gümnaasiumi direktor Valeri Novikov ütles, et nende kool hakkab remonditud hoonesse tagasi kolima 16. augustil, Kuristiku gümnaasium peaks taas tööd alustavad õpetajad vastu võtma pärast 18. augustit.

Koolimajad renoveerinud Astlanda Ehituse AS-i juhatuse liige Kajar Kruus ütles Delfile, et hooned ja staadionid valmivad õigeaegselt. "Rekonstrueerimistööd on lõpusirgel, hetkel toimuvad objektidel erinevate
tehnosüsteemide häälestus - ja mõõdistustööd ning ehitusjärgsed
koristustööd."

Kuna tegemist on rekonstrueeritavate hoonetega, mitte uusehitistega, siis tuli Kruusi sõnul tööde käigus ette ka ootamatuid ja planeeritust rohkem aega ja kulusid nõudvaid töid.

"Nõukogude ajal ehitatud majade hoonete konstruktsioonid olid viletsamas seisus, kui arvasime - pidime hoone kandvaid konstruktsioone tugevdama ja ümber ehitama. Aga eks iga rekonstrueerimine ongi keerulisem kui uue hoone ehitamine," kommenteeris Kruus.

Kuristiku kool koos uue staadioni ja jalgpalliplatsiga saab uuendatud 3,6 miljoni euro eest (56 miljonit krooni), pea sama suure Läänemere gümnaasiumi valmimine läheb maksma 3,3 miljonit eurot (51 miljonit krooni). Koolid renoveeritakse koostööd erasektoriga (PPP-projekt).

Kooliaasta avaaktused toimuvad mõlemas koolis 3. septembril, kuna 1.september on laupäev.

Vaata fotosid Kuristiku gümnaasiumi renoveerimisest siit:

Vaata fotosid Läänemere gümnaasiumi renoveerimisest siit: