Hetkel on laagrisse jäänud ainult neli-viis puukaitsjat, öösel oli aga nende enda sõnul neid seal rohkem, umbes kahekümne ringis. Delfi fotograafi sõnul oli remmelga juurde taas kohale kutsutud politsei, sest kohalikud elanikud kaebasid puukaitsjate väidetava alkoholi joomise ja lärmamise peale. Politsei sellele kinnitust ei saanud. Ka Delfi fotograafi hinnangul olid kõik puukaitsjad kained. Puusõbrad on ka eelnevalt väitnud, et nad on koos otsustanud, et alkoholi nende piirides omada ei tohi.

Loodusekaitsjad kutsuvad kõiki üles ühinema nende jaanilõkkega. Nimelt on nad puud ümbritseva ehitusaia külge riputanud loosungi: "Tule jaanitulele!". Ka Facbooki gruppidesse "Eesti Metsa Abiks" ja "Ema Kogukond" panid nad üleeile üles teadaande: "Tervitused remmelga alt. Kui kellelgi on pakkuda kasutada mägironimisvarustust ja/või võrkkiikesid, siis palun lahkelt teada anda.Soovime neid kasutada oma jaaniüritusel."

Nende sõnul on Facebookis ka üritus, mis kannab nime "Puu otsa ronimise ja pesitsemise õppused" kuhu kõik inimesed on oodatud. Üks puusõber hoiatas siiski ürituse algatajaid, et selline tegevus pole eriti hea mõte. "Puukoor on suht õrn sellel puul, soovitan mitte eriti turnida tema otsas, " kommenteerib ta. Selle peale vastas ürituse eestvõtja, et nad üritavad nii vähe ronida puu otsas kui võimalik, aga lisas, et puu kaitsmist tuleb ikka harjutada.

Haabersti ristmiku remmelga juures on puukaitsjad telkinud juba mai lõpust. Nende arvates ei tohi puud maha võtta, sest puu on üle saja aasta vana ja puu otsas leiduvad ka linnupesad. Tallinna keskkonnaamet aga andis sellest hoolimata loa puu maha võtta.

Samuti on remmelga kaitseks astunud ka välja paljud riigikogu liikmed. Riigikogu looduslike pühapaikade toetusrühma kuuluvad Eerik-Niiles Kross, Artur Talvik, Mart Nutt ja Rainer Vakra, kes tegid pöördumise ministrite, muinsuskaitseameti ja linna poole, milles nad ütlesid, et Haabersti hõberemmelgas on muutunud looduslikuks pühapaigaks.

Haabersti ristmiku juures on mitmel korral käinud kohal ka politsei ja eelmise nädala reedel andsid nad korralduse puukaitsjatel oma asjad kokku korjata ja telkmisplatsist lahkuda järgmise päeva hommikuks. Puukaitsjad aga jäid juba neile armsaks saanud puu juurde edasi ja rohkem pole tehtud katseid remmelgat maha võtta. Nii ongi veel teadmata, millal Haabersti hõberemmelga saaga endale lõpuks lahenduse leiab.