“Küsitlused näitavad, et õpilased ei jõua kodus süüa. Tegin selle ettepaneku õpilastele, et kas neil on  selleks soovi,” rääkis kooli direktor Hendrik Agur Delfile. “Lapsed arvasid, et vahva oleks. Meie põhieesmärk on, et laps läheks ilusti tundi, kõht täis, meeleolu parem ja ise õppimisvõimelisem.”

Alates neljandast õppeveerandist pakub kool kahe nädala jooksul igal hommikul kella 7.30 — 8.00 ja esimesel vahetunnil kell 8.45 — 8.55 õpilastele võimalust süüa hommikuputru. Esmaspäeviti kella 8.00st — 8.55ni. Igal nädalapäeval on erinevat sorti puder: nt neljavilja-, riisihelbe-, kaerahelbepuder jne.

Hommikuputru saavad kõik soovijad, nii õpilased kui ka õpetajad. Kooli juhtkond soovib, et pudruprojekt jääks alaliseks, aga esialgu katsetatakse pudrujagamist kaks nädalat. “Toitlustusfirmale on vaja ära tõestada, et projekt on jätkusuutlik ja hommikupudru huviliste arv on piisav,” selgitas direktor.

Putru valmistavad ja jagavad oma kooli õpilased ning kümnekroonise portsjoni eest saab tasuda õpilase ID-ga, nii nagu registreeritakse tavaline koolilõuna või päevapraad. Tasutakse kuu lõpus vanemale saadetud arve alusel.