Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang lausus, et täna hommikul toimus MTÜ Lüüra kontoris sündmuskoha vaatlus, sest politseile tehti avaldus omavolilises sissetungis ning kriminalistid käisid seetõttu kohapeal olukorda vaatlemas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder lausus, et kohal teostati sündmuskoha vaatlust seoses ühe kuriteoavaldusega. Kriminaalmenetlust alustati omavolilise sissetungi paragrahvi järgi. Kahtluse põhjuseks oli kontoris avastatud ese, milles kahtlustati pealtkuulamisseadet.

Liidia Kõlvart lausus, et tema ei soovi toimuvat kommenteerida ning palus küsimustega pöörduda politsei poole.

Üks Lüüraga seotud isik teatas teemat kommenteerides Delfile, et signalisatsioonisüsteemide tehnilise kontrolli käigus avastas signalisatsioonisüsteemide spetsialist eile seadmed, mis ei ole kuidagi seotud valvatava objekti valveseadmetega.

Tehnilise kontrolli teostanud spetsialisti sõnade järgi ei ole seadmed signalisatsiooniga kuidagi seotud ning kõigi tunnuste kohaselt meenutavad pigem jälitustegevuseks mõeldud seadmeid.

Lüüra asub aadressil Kaera 21a, kus Eesti Ekspressi andmetel peab oma koosolekuid MTÜ Vene Kool Eestis, mis võitleb eestikeelsele keskharidusele ülemineku vastu.

Ekspress on ka kirjutanud kahtlusest, et ühte väikest ringskeemi kasutades jõuab Tallinna maksumaksja raha ühe firmani, millele kuuluva autoga sõidab abilinnapea Mihhail Kõlvart.