“Pöördusime erakonna juhatuse poole palvega lükata veidi see tulemuse avadamine edasi jaanuari algusesse,” selgitas Klandorf Delfle.

“Materjal on  väga mahukas,” sõnas Klandorf, et tal pole plaanis see kahe tunniga valmis kirjutada ja siis öösel avaldada. “Peaks võimalikult korrektselt seda tegema”

Ka ootab komisjon teatud inimeste teatuid pabereid ning selle tõttu ei ole komisjon veel kirjalikult pöördunud ka kapo poole. “Mul on vaja  täpsustada mõned küsimused, mida me täpselt küsime. Konkretiseerimine võtab veidi aega.” Nii ootatakse ka erakonna esimehe aruannet.

“Praegu on minu käsutustes mõnede ametkondade paberid, mõningate inimeste selgitused allkirjastatult, minu käsutuses on avalik teave. Ma ütleks niimoodi, et kondikava on olemas,” lausus Klandorf. 

Moskvasse sõit oleneb tema sõnul mitmest asjaolust ning võimalik, et see vajadus langeb ka ära. “Ei ole veel  olnud inimesi, kelle poole ma olen pöördunud ja kes pole olnud nõus jagama informatsiooni selles küsimuses.”

Keskerakonna juhatus otsustas möödunud nädalal moodustada rahastamisskandaali sattunud partei esimehe Edgar Savisaare juhtumi uurimiseks keskerakondlastest koosneva kirikuskandaali tõe komisjoni.
Komisjoni tööd juhib Lasnamäe linnaosa vanem, endine politseinik Kalle Klandorf, aseesimehed on riigikogu keskfraktsiooni liikmed Evelyn Sepp ja Mailis Reps. Komisjoni kuuluvad keskfraktsiooni liikmed Enn Eesmaa ja Lembit Kaljuvee, parteilehe Kesknädal peatoimetaja Urmi Reinde ning Tallinna volikogu keskfraktsiooni liige Andres Rozalka.

"Tõekomisjoni" raport pidi algsete plaanide kohaselt valmima tänaseks.

Kapo avalikustas nädal tagasi teabe, mis käsitles Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare rahaküsimist Venemaalt, ning andmed, et meer küsis Lasnamäe õigeusu kiriku ehitamise toetamise kõrval varjatult raha ka parteile.